Tuesday, 3 January 2012

Tahun Baru Semangat Pun Baru

Menyambut tahun 2012 ini tidak seperti kebiasaan menyambut tahun-tahun baru yang sudah. Aku lebih banyak berfikir dan menajamkan rencana yang bakal aku hadapi sepanjang tempoh tahun baru ini. Seandai aku tidak membijakkan diri menghadapi cabaran-cabaran baru maka nahas lah aku.

Selonggokan tanggungjawab dan komitmen sudah diterima dan diamanahkan. Bebanan yang bakal dipikul akan menjadi lebih berat sekiranya aku berleka-lekaan dengan permainan duniawi. Aku sedar bukan mudah untuk mengharungi dunia yang kian cepat berputar. Kalaupun kita tidak pening mungkin kita akan terasa loya dan pinar mata.

Yang pastinya Tahun baru ini aku mesti setidak-tidaknya menjadi lebih baik dari tahun lepas. Ayuh sahabat-sahabat kaum muslimin kita mesti tunjukkan prestasi yang cemerlang dari orang bukan Islam. Usah terleka dengan ulitan dunia ini. Kembara kita belum berakhir. Bekal apa yang mahu kita bawa kalau bukan amal terbaik yang soleh dan solid untuk dibawa serta dipersembahkan kepada Rabbul Jalil, Tuhan Semesta Alam.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...